Kainuun ja Koillismaan retkeilyopas

Jouni Laaksonen
Minerva, 2024

Kainuun ja Koillismaan hienoimmat luontokohteet karttoineen ja vinkkeineen yksissä kansissa.

Reittejä päiväretkistä pidemmillekin vaellusretkille Suomen hienoimmissa maisemissa.

Upeat kansallispuistot Hossa, Oulanka, Riisitunturi, Syöte, Hiidenportti ja Tiilikkajärvi sekä Rukan ja Vuokatin matkailukeskusten lähireitit ovat monelle tuttuja ja tarjoavat retkeilijälle ympäri vuoden unohtumattomia luontoelämyksiä. Mutta niiden lisäksi alueella on suuri määrä mahtavia retkikohteita, jotka jäävät monelta matkailijalta löytymättä.

Kirja sisältää Kainuun ja Koillismaan hienoimmat retkikohteet yksissä kansissa. Kohteita esitellään yli 60, yksittäisiä reittejä yli 180. Oppaassa on kustakin reitistä reittikuvaus, valokuvia sekä selkeä reittikartta.
Pääpaino on päiväretkissä, mutta kirjassa annetaan vinkkejä myös viikonlopun mittaisille ja pitemmillekin patikkavaelluksille sekä melonta- ja talviretkille.

Kohdekuvauksissa kerrotaan luonnon ja kulttuurihistorian kiinnostavat piirteet ja reitin varressa olevat palvelut. Kirjassa on myös mielenkiintoista lisätietoa kohteisiin linkittyvistä erikoispiirteistä, kuten esimerkiksi vesimyllyistä, karhukojuista, tervanpoltosta, sotahistoriasta ja kauneimmista lähteistä.

Jouni Laaksonen on Kainuussa asuva retkeilytoimittaja ja -kirjailija. Erä- ja luonto-oppaan ammattitutkinnon suorittanut Laaksonen on mm. Erä-lehden ja Latu ja Polku -lehden vakituinen avustaja, ja hän on kirjoittanut lukuisia suosittuja retkeily- ja vaellusoppaita. Tunnustuksena laajasta ja ansiokkaasta tietoteostuotannosta Laaksonen on saanut Suomen tietokirjailijat ry:n Tietokirjailijapalkinnon.

26,90 €