Mökkijärven linnut

Mauri Leivo
Docendo, 2024

Mökkijärvien tyypillisimmät lintulajit mielenkiintoisten, yllättävien ja hauskojen tarinoiden kautta.
Jokaisen linnuista kiinnostuneen mökkeilijän toivekirja!

Teos esittelee suomalaisten mökkijärvien tyypillisimmät lintulajit ja kertoo niistä mielenkiintoisia, hauskoja ja yllättäviäkin seikkoja. Vastaanvanlaista yksinomaan mökkilinnuille pyhitettyä kirjaa ei ole Suomessa aiemmin julkaistu.

Kirjassa seurataan kuikkien, laulujoutsenten, telkkien, kalalokkien, västäräkkien sekä monien muiden mökkilintujen elämää vuodenkierron eri aikoina. Runsasta tietomäärää täydentävät tekijän omat havainnot ja kokemukset mökkilinnuista vuosikymmenten varrelta. Teksti on yhtä aikaa sekä asiantuntevaa ja pohdiskelevaa että värikästä ja tunteikasta. Kirjan valokuvissa linnut näyttäytyvät usein omassa kotiympäristössään, laajassa järvimaisemassa, mutta kirja sisältää myös hätkähdyttäviä tilannekuvia sekä herkkiä maalauksellisia muotokuvia.

Mauri Leivo on arvostettu pitkän linjan lintuharrastaja ja ammattiluontovalokuvaaja. Mökkijärven linnut on hänen yhdestoista teoksensa. Aikaisempaan tuotantoon kuuluvat mm. Lehmilaitumilla (Lauri Jäntin tunnustuspalkinto 2023), Kylän linnut (2017), Kuikka – alkulintu (2012), Kevätmuutto (2009) sekä Lintujärvi (Vuoden luontokirja 2006).

29,90 €