Normipäivä

Ilona Tuominen
Bazar, 2024
Sarja: Kortteli, 2

Tammilehdon järki ja tunteet

Ilona Tuomisen Normipäivä kutsuu jälleen Poppeli-korttelin syreenintuoksuiseen pihaan ja esittelee tällä kertaa naapurustosta huoneistossa D 23 asuvan Amalian, toimeliaan järki-ihmisen.

Opettaja Amalia Tammilehdon kesälomapäivät vetelevät viimeisiään, kun hänen puhelimeensa kilahtaa viesti naapurilta hiivan lainaamisesta. Aman apu palkitaan korillisella tuoksuvia lämpimäisiä, ja Ama päättää pistäytyä pullineen ovinaapurinsa, vanhan Hilma-rouvan, luokse.

Viattomasta kahvitteluhetkestä syttyy kuitenkin varsin erikoinen kiista, jonka raapaisee alkuun Hilman pojanpoika. Ama on kiertänyt tämän miehen mieluiten kaukaa jo pidemmän aikaa, mutta kun vanha välttelytaktiikka muuttuukin yllättäen mahdottomaksi, kaikki Aman suunnitelmat palavat poroksi ja satavat tuhkana viheliäisen pullariidan raunioille.

Muutosten ryöpyssä Aman on mietittävä uusiksi minäkuvaansa yksin viihtyvänä pärjääjänä, jolle vaihtuvat tilanteet tappeluista perunoiden heittelyyn kuuluvat normipäivään ja joka ei ole tottunut katselemaan maailmaa höpsöromanttisen ruusunpunaisten lasien läpi.

Normipäivä on toinen osa turkulaiskirjailija Ilona Tuomisen Kortteli-sarjasta, jonka avaus Seurustelusalaliitto löysi nopeasti tiensä lukijoiden sydämiin. Tuotantoyhtiö Solar Films on ostanut sarjan ensimmäinen osan filmatisointioikeudet. Tuominen tunnetaan myös trillereistään Ja jollen sinua saa sekä Huutoon vastaa kaiku vain.

18,90 €