Prinsessamekko

Rebekka Härkönen
Bazar, 2023

Sarja: Walta, 1

Lukunäyte​
Esittelyvideo​


Pahuus on usein silmiemme edessä.

Palkitun rikostoimittaja Rebekka Härkösen dekkarisarjan avausosassa Prinsessamekko vallan likaisissa leikeissä ryvettyvät raskaimmin kaikkein viattomimmat.

Kaksi karmeaa tapausta ravisuttaa marraskuista Helsinkiä. Ensin arabitaustainen nuorimies ampuu metrossa kolme matkustajaa ja itsensä. Sitten päärautatieasemalta löytyy muoviin kääritty ruumistorso. Terroriteko, paloittelumurha! Missä tapahtuu, siellä rikostoimittaja Suuna Walta.
Kokeneella journalistilla on keinonsa hankkia rikospaikoilta tiedot ja valokuvat, vaikka Jens Jäämeri, rikoskonstaapeliksi naamioitunut kivi toimittajan kengässä, tekeekin siitä usein hankalaa. Poliisi alkaa tutkia ampumistapausta terroritekona, mutta pian Suuna Walta saa alamaailmasta vihjeen, joka antaa aiheen epäillä, ettei metrosurmien taustalla olekaan jihadismi, väitti poliisi mitä tahansa.

Rikostoimittaja Rebekka Härkönen avaa ovet moderniin, hektiseen uutistoimitukseen Walta-sarjallaan, jonka tarinat kumpuavat tosielämästä, sen maton alle lakaistuista yhteiskunta- ja järjestelmävirheistä.
Rebekka Härkönen syntyi vuonna 1976 itähelsinkiläisen suurperheen esikoiseksi. Hän on asunut välillä pitkään Varsinais-Suomessa, mutta palannut sittemmin pääkaupunkiseudulle. Härkönen on työskennellyt parikymmentä vuotta uutistoimittajana, josta yli puolet rikos- ja oikeustoimittajana. Tällä hetkellä hän on töissä MTV Uutisissa. Hänet on palkittu journalistin työstään Suurella journalistipalkinnolla, Lumilapio-palkinnolla ja Sanomalehtien liiton vuoden juttu -palkinnolla.

Lokakuussa 2023 ilmestyvä Pihtiote on toinen osa hektisestä uutistoimituksesta kertovassa Walta-dekkarisarjassa, jonka Härkönen aloitti esikoisromaanillaan Prinsessamekko. Härköseltä on aiemmin julkaistu myös tietokirja Valmis tappamaan, kaksinkertaisen elinkautisvangin tarina (Deadline Kustannus, 2021). Lisäksi hän on tehnyt suositun Sarjahukuttaja-podcastin.

26,90 €