Salainen puutarha

Katie Fforde
Bazar, 2023

Kannattaako avata ovi rakkaudelle?

Katie Fforden hyvän mielen romaani Salainen puutarha versoo ystävyyttä, rakkautta ja köynnösruusuja.

Pienessä maalaiskylässä asuvia Phillyä ja Lornaa yhdistävät puutarhurin ammatti sekä olematon rakkauselämä. Nuori Philly on liian kiireinen ja viisikymppinen Lorna puolestaan vaalii yksipuolista ihastustaan. Eräänä keväisenä iltana kaikki muuttuu. Kylän kartanossa järjestetään illalliskutsut, joissa Philly tutustuu komeaan kokkiin, Lucieniin, ja Lorna itseään huomattavasti nuorempaan kuvanveistäjään Jackiin.

Rakastuminen houkuttelee, mutta uskaltaako tunteisiin luottaa, kun kaikki ei menekään aivan suunnitelmien mukaan? Onneksi naisten keskinäinen ystävyys kannattelee vaikeinakin hetkinä, ja murheet asettuvat mittasuhteisiin, kun kädet saa upottaa multaan. Kesän loppuun mennessä kartanon ränsistynyt pihamaa hehkuu upeassa kukkaloistossa, ja ovi salaiseen puutarhaan on löytynyt.

Katie Fforde (s. 1952) on englantilainen kirjailija, joka asuu perheensä kanssa Cotswoldsissa ja on sydämeltään ikuinen maalaistyttö. Useissa eri ammateissa työskennellyt Fforde on kirjoittanut kymmeniä lukijoiden suursuosikeiksi nousseita teoksia. Hänen mielestään rakastuminen on parasta mitä olemassa on. Salainen puutarha on Fforden toinen suomennettu romaani. 

18,90 €