Sotkamo sydämessäni

Toim. Toini Vinha
Sotkamon kunta, 2017


Sotkamon juhlakirjan tekemisen tausta-ajatuksena on ollut nimeomaan tehdä se yhdessä, Suomi 100 -juhlavuoden teemaa ajatellen. 
Kansalaisopisto kokoaa monenlaisia ihmisiä toimimaan yhdessä, ja niinpä siitä tuli luonnollinen paikka kirjoittamiselle. Paikalliset valokuvaajat ovat olleet monessa mukana aiemminkin, missä kuvia on tarvittu, ja niin nytkin. 

Tämä kirja sisältää kertomuksia, haastatteluja, ajatuksia, mielipiteitä, ideoita, tunnelmia ja muistoja. Kirjassa on läsnä nykyisyys ja menneisyys sekä samalla tulevaisuuden näkymiä, oletuksia, toiveita ja haaveita. 

Kirjoittajissa ja haastateltavissa on Sotkamossa syntyneitä, siellä pitkään asuneita, sinne takaisin muuttaneita, sinne töihin tulleita, siellä vapaa-aikaa viettäviä, aikuisia, koululaisia, taiteilijoita, urheilijoita, virkamiehiä, yrittäjiä, eläkeläisiä jne. 

Kirjoituksissa korostuvat Sotkamon henkesalpaava luonnonkauneus, upeat ulkoilu- ja urheilumaastot, järvet, rauha, turvallisuus, ihmisten välittäminen, Hiukka, Vuokatti, kirkonkylä, kaivostoiminta, matkailu, yrittäminen ja kehittäminen. Valokuvat välittävät samoja aiheita ja tunnelmia.  

40,00 €