Vaeltajan erämaat

Jouni Laaksonen
Karttakeskus, 2023

Jo erämaan ajatteleminen herättää monessa piilevän löytöretkeilijän. Erämaahan retkeilijän mieli kaipaa.

Vaeltajan erämaat esittelee Suomen Lapin 19 laajinta kairaa innostavasti ja tarkasti. Muotkatuntureista, Koilliskairasta, Lemmenjoesta, Pöyrisjärvestä ja monesta muusta tiettömien taipaleiden retkikohteesta kerrotaan luonnon ja kulttuurihistorian ominaispiirteet sekä vaellusmahdollisuudet. Upeat valokuvat täydentävät kuvailevaa kerrontaa. Hyvä ja selkeä kartta jokaisesta erämaasta helpottaa retkien suunnittelua. Teoksessa esitellään valtavasti erilaisia vaellusmahdollisuuksia, reittiehdotuksista kertyy kilometrejä lähes 10 000. Kirjassa vaelletaan niin kesällä kuin talvellakin.

Kirja sopii jokaiselle retkeilystä kiinnostuneelle haaveiden ja unelmien herättäjäksi. Päiväretkeilystä vaelluksiin asti edenneelle retkeilijälle kirja on täsmäopas ja todellinen runsaudensarvi!

Jouni Laaksonen on palkittu kuhmolainen tietokirjailija, joka on päätyökseen kirjoittanut retkeilystä jo yli 20 vuotta. Tämä on hänen 20. retkeilykirjansa. Jouni kirjoittaa säännöllisesti Erä-lehteen ja Latu&Polku-lehteen. Jounin vuonna 2010 julkaistu Erämaat-kirja on ollut loppuunmyyty jo kymmenen vuotta. Vaeltajan erämaat ei ole päivitetty laitos vuoden 2010 kirjasta, vaan kaikki on kirjoitettu kokonaan uudelleen. Näiden kirjojen välissä uusia erämaavaelluksia on kertynyt nelisenkymmentä, joten omakohtainenkin kokemuspankki on täydentynyt vahvasti.

28,90 €